(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
domácí kefír
Potřebné ingredience
domácí jogurt, mléko marmeláda
Postup přípravy
Udělám si domácí jogurt který nechám zkysat a ztuhnout. Ten pak ještě vlažný před uložením do lednice pořádně protřepu aby znovu zřídnul. Takový malý šejk. Tekuté jogurty pak dám do lednice vychladit. A druhý den, když mám chuť na kefír tak dám tento roztřesený jogurt do 0,5l sklenice kterou doleji mlékem a přidám marmeládu dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anulim
(upraveno)
23. 3. 2011, 19:37
To co si paní Vladimíra udělá není ani náhodou kefír, ale amatérká výroba jogurtového mléka s příchutí.
Vanusak
(upraveno)
23. 3. 2011, 11:55
Vlaďko, to je zajímavý. Jen mi řekněte, co to znamená - nechám ho zkysnout... Jak dlouho to máte na mysli, vždyť přece když uděláte jogurt, tak je čerstvý a ještě chvíli nějaký čas OK a než zkysne, tak by to muselo být několik dní, nebo je to jinak?